top of page

Какви мигли да изберем за ”Косъм по косъм”?

Избор на извивка на изкуствените миглиИзборът на извивката на изкуствените миглите изисква разумен подход, тъй като това е един от важните елементи на процедурата. Крайният резултат ще зависи от правилния избор. Ако изберете правилно извивката, можете да постигнете зашеметяващ ефект и да забравите за използването на спирала.


Трябва да се отбележи, че нейната форма зависи от формата на очите – тяхната големина, разположението им едно спрямо друго, изразителността им. Освен това, при цялото разнообразие от материали, е много важно да изберете правилната дебелина на изкуствените мигли. За по-лесно ориентиране в цялото многообразие, сме подготвили няколко таблици, в които се събира обобщена информация и препоръки.


Съдържание:


1. Определяне формата на очите;

2. Популярни извивки на миглите;

3. Избор на извивка в зависимост от формата на очите;

4. Видео “Видове мигли – дължина, извивка, дебелина”;

5. Препоръки за избор на дебелина на изкуствените мигли.


Определяне на формата на очите


На първо място, разглеждаме очите на нашия клиент. Те са с различна форма, големина, изразителност, разположение едно спрямо друго.

Условно те могат да бъдат разделени по следния начин:


– Според формата на очната цепка има бадемовидни или цепковидни (монголски, японски);

– По размер – кръгли, големи, малки;

– По изразителност – нормални, дълбоки, изпъкнали;

– По разстоянието между вътрешните ъгли – събрани и раздалечени очи.Ако условно начертаем права линия през външните и вътрешните ъгли на очите, получаваме така наречената ос. Ако тази ос е хоризонтална, тогава имаме класическо око.Случаите, при които оста се стреми нагоре (външният ъгъл на окото е по-високо от вътрешния), са по-често срещани при хората от източните страни. За европейците  е по-характерна низходящата ос (външните ъгли са по-ниско от вътрешната).


Бадемовидните очи се считат за идеални. Разстоянието между тях е равно на тяхната дължина, като външните и вътрешните ъгли лежат на една  линия.


Задачата на лашмейкъра, използвайки процедурата за удължаване, е да приближи очите до идеалната форма (формата на бадемовидното око). За да направи това, трябва да използва различни размери на изкуствените мигли.


Например, за да се получи естествена визия, изберете мигли с лека извивка, това визуално удължава очната част. За да разширите оптически очите, изберете по-извити мигли. Колкото повече приличат изкуствените мигли на естествените, толкова по-голяма е площта на съприкосновение между тях, респективно по-добре се залепят една за друга.


Много клиенти искат да удължат миглите си не само, за да подчертаят очите си, а и за да не използват грим.


Популярни извивки на миглите:


Таблица с препоръки за избор на извивка на изкуствените миглите:Избор на извивка в зависимост от формата на очите:


Таблица с препоръки:Препоръки за избор на дебелина на изкуствените мигли:


Таблица за препоръки за избор на дебелината на миглите:
Какво се случва, ако извивката „не пасва”? Възможно ли е да се извият изкуствените мигли?


За да отговорите на тези въпроси, трябва да знаете две неща: от какво са направени миглите и как са прикрепени към естествените?

Материалът, от който се правят изкуствените мигли са синтетични влакна, които са обект на деформация. А това означава, че такива мигли не могат да се извиват механично или химически. Освен самите мигли, може да бъде повредено и лепилото, с което те са прикрепени към естествените.


Ето защо, уверете се от какъв материал са направени миглите и се доверете само на професионален лашмейкър, който ще Ви помогне да изберете миглите с перфекната извивка за Вас.

0 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page