top of page

Да изпишем вежди

Днес ще ви разкрием няколко тайни за гъсти и красиви вежди.Маска за гъсти вежди: сварете в прясно мляко 2-3 изсушени смокини и след като се разварят ги поставете в марля. Разположете по една марля върху всяка вежда, като ги покриете с хартия и хавлиена кърпа, и стойте с тях поне 1 час.


Крем за гъсти вежди: в кутийка с ланолинов крем се прибавят 30 капки маслен концентрат на витамин А и 15 капки на витамин Е, 1 ч.л. растително масло и 1 ч.л. рициново масло. Сместа се втрива сутрин и вечер в продължение на няколко месеца, докато резултатът не е видим, а след това нанасянето се разрежда според необходимостта.


Не е за подценяване и посещението при козметик, особено за оформяне на веждите. Тук също се наблюдават модни тенденции, но на първо място трябва да се съобразим с формата и симетрията на лицето, защото в противен случай рискуваме да изглеждаме смешно.


Да изпишем вежди, без да извадим очи


Тънките нишки върху веждите на Марлене Дитрих подчертават нейния загадъчен поглед. Широките и тъмни вежди на Брук Шийлдс придават на лицето й израз на очарователна наивност и безпомощност.


Лицето, лишено от вежди, поразява със своята необичайност, привлича погледите. Вероятно Далида, звездата на шестдесетте години, е знаела добре това, когато е използвала този трик, и лицето й изведнъж станало интригуващо и странно привлекателно…


Форма, ширина, дължина


През тридесетте години модерните дами напълно се отказвали от веждите, в замяна на това малко над естествената им линия рисували две тънички дъги. През четиридесетте години линията на веждите става по-равна, малко по-широка. През петдесетте веждите вече са естествени.


Съвременните майстори на макияжа придават особено значение на линията на веждите. Те основателно смятат, че техният цвят и форма участват в създаването на цялостния облик на жената.В днешно време на мода е естествената форма. Но веждите трябва да бъдат изразителни, добре поддържани, да хармонират с овала на лицето и с цялостния облик на жената.


Как да разберем каква форма на веждите ни подхожда най-добре?


Има няколко прости правила, към които трябва да се придържаме:


 1. Кръгло лице – леко приповдигнати, извивката на веждите е мека, закръглена.

 2. Квадратно лице -дълги, плавно извити.

 3. Правоъгълно лице – прави и удължени.

 4. Триъгълно лице – веждите са с остра извивка.


Идеалната форма на веждите трябва да наподобява запетая, която постепенно се спуска към слепоочията от меката линия на извивката.


Как да определим оптималната линия на веждите?


За целта с помощта на молив обозначете линията от ноздрите на носа към външните ъгълчета на очите. Обозначете външната граница с помощта на бял молив, така косъмчетата ще се виждат и по-добре и тези които се намират извън тази линия, са излишни и трябва да се отстранят.


Почистване на веждите


Това е сериозна манипулация. Преди да решите да промените формата или дължината на вашите вежди, опитайте се да направите това върху ваша снимка. Нарисувайте върху нея онази форма, която би ви се искало да имате. След като се харесате, с помощта на молив ги оформете.И помнете – веждите трябва редовно да се поддържат, в противен случай лицето ви ще издава липсата на грижи за него.


Косъмчетата се проскубват само от долната част на веждите. Понякога, разбира се, се налага това да се направи и отгоре. За това е нужен опит и по-добре е да се доверите на специалист. За почистването на веждите е най-добре да използвате пинсета с подвити навътре крайчета, тогава тази манипулация ще премине леко и безболезнено.


Най-доброто време за нея е след баня, когато порите на лицето са разширени.Преди да вземете пинсетата, дезинфекцирайте кожата. Косъмчетата се отскубват в посока на височината им. Старайте се да правите това внимателно, като хващате косъмчетата в основата им, внимавайте да не се издува кожата, помагайте си с другата ръка.


Ако имате:


 1. Прекалено голяма извивка на веждите Премахнете онези косъмчета от горната част на веждите, които излишно подчертават извивката, нанесете отдолу с контурен молив деликатни щрихи, смекчавайки по този начин „ъгъла” на извивката.

 2. Краищата на веждите рязко слизат надолу или т.н. „трагични вежди” Трябва да се скъсят краищата и да се подчертаят веждите с молив, като се изправи линията им.

 3. Прави вежди Придайте им дъгообразна форма, като отскубнете излишните косъмчета отдолу (като започнете от средата към слепоочията) и увеличете извивката отгоре с контурен молив. След почистването на веждите кожата леко се зачервява, затова линията на веждите не бива да се коригира непосредствено преди да излезем навън, особено ако наистина държим да изглеждаме добре.


Оцветяване на веждите


Цветът на веждите трябва да бъде малко по-тъмен от косата.При много светла кожа и дребни черти на лицето веждите може да са и по-светли. Не бива да ги очертавате с черен молим (освен ако косите ви не са с гарванов цвят).


С какво да подсилим веждите?


С контурен молив, туш за мигли, със сенки за клепачи. Ако веждите са прекалено редки, ретуширайте ги със сенки, като подберете оттенък, близък до естествения цвят на веждите (сенките трябва да са само матови!). След това ги срешете с четчица и ги дооформете с молив, за да стане линията идеално точна.Нарисуваните с молив тънки щрихи, имитиращи косъмчета, трябва директно да се тушират, за да не личи тази малка хитрост на дневна светлина.Избягвайте златистокафявите тонове, те създават впечатление за подпухналост.


И накрая:


 1. Ако веждите са матови, очите като че ли потъмняват.

 2. Ако веждите са блестящи, лицето изглежда свежо и младежко. Веждите могат да се намажат с нанесен върху четчица гел за коса, с тънък слой мазен крем или със специален гел за вежди.


Веждите – прозорец за очите


Добре оформените вежди са рамката, която “отваря” очите. Ако веждите ви са естествено извити и добре почистени, очите ви ще изглеждат по-големи и ще ви придават по-младежки вид.

В зависимост от търсения ефект, начините за оформяне на веждите са различни. Ако наскоро сте боядисали косата си по-светла или по-тъмна и не искате веждите да ви издадат, боядисайте ги и тях. След това трябва да изберете между оскубване с пинсета или кола маска. В повечето случаи професионалното оформяне на вежди включва малко кола маска, а след това почистване с пинсета. Ако ходите да оформяте веждите си 2-3 пъти годишно, ще се научите как да го правите сами вкъщи. Късите и прави вежди подмладяват лицето. Гъстите и извити вежди не подхождат на тънки и прави устни и ъгловато лице. Ако имате ниско чело, отстранете излишните косми от горната страна на веждите. Дъгообразно извитите вежди придават учудено изражение на лицето. Те подхождат на жени с по-остри черти и с увиснали горни клепачи. Много черните вежди е добре малко да се изсветлят.


Съвети за скубане на вежди:


 • При скубане на веждите може да допуснете и доста неприятни грешки и в резултат да изглеждате постоянно изненадана, лукава, инжектирана с ботокс или най-лошото – с изкривена физиономия. Затова винаги почиствайте веждите си при силна светлина и си купете увеличително огледало.


 • Подстрижете дългите косми с ножичка за нокти.


 • Старайте се да постигнете естествена извивка, по-дебела във вътрешния ъгъл на окото и изтъняваща навън. Съсредоточете се върху подчертаването й, като скубете около нея, отгоре и отдолу. Не е вярно, че не трябва да скубете над веждата, напротив, препоръчително е.


 • Всяка вежда трябва да започва точно над ъгъла на окото и да има същата ширина като тази на окото. Поставете молив отвесно отстрани на носа и премахнете с пинсета всеки щръкнал или случаен косъм отвъд молива.


 • За да видите къде трябва да свършва веждата ви, поставете молива диагонално от ноздрата до края на окото и изскубете косъмчетата под молива, за да откриете очите и да нямате сънен вид.


 • За по-завършен вид разрешете веждите си настрани с малка четка за зъби или четка за вежди. Пригладете ги с вазелин или малко овлажнител. Ако са много непокорни, купете си гел за вежди. С пригладени вежди инаги ще изглеждате добре поддържана.


 • Почиствайте веждите си или след баня, когато порите са малко по-отворени, или след като поставите топло влажно парче памучен плат върху челото. Скубането ще става по-лесно, ако опъвате колкото е възможно повече кожата. Винаги скубете по посока на растежа на косъмчетата, за да намалите болката, а след това положете върху веждите кубчета лед, за да намалите зачервяването и да облекчите паренето.


 • Ако веждите ви са с еднаква плътност, тогава няма да имате нужда от молив. Ако обаче сте ги изскубали прекалено и се налага да ги „възстановите“, тогава моливът е наложителен. Избягвайте да правите плътни линии, използвайте молив и сенки за очи. Гледайте сянката да е с цвета на косата или малко по-тъмна и я положете с малка четчица. Не правете корекцията прекалено тъмна, за да не придобиете изкуствен вид.В случай че имате нужда от професионално оформяне на веждите с конец и боядисване, както и от микроблейдинг, което е едно прекрасно решение, моля не се колебайте да се свържете с нас: +359 883 69 6664


5 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page