top of page

История на изкуствените мигли и екстеншъните за мигли

В последно време изкуствените мигли са тези, които са на път да изместят спиралата.


Докато преди години изкуствените мигли са били запазена марка предимно за холивудските звезди и супермоделите, сега те могат да бъдат ежедневие и за останалите представителки на нежния пол.


В различни специализирани салони за козметика изкуствени мигли на снопчета (2-15Д) или “Косъм по косъм” се вграждат с помощта на пинсета и лепило в естествените мигли. По този начин им придават дължина, обем и гъстота.


Първите изкуствени мигли в историята са създадени през 1927 год. за звездата на нямото кино Филис Хейвър, която е първата изпълнителка на ролята на Рокси в музикалния филм “Чикаго”. В този филм актрисата чаровно примигва със своите прелестни мигли. Макар и да се свързват с вездесъщия в грима Максимилиан Факторович, по-известен като Макс Фактор, известните британски филмови гримьори – Дейвид и Ерик Елиът, през 1946 г. успяват толкова майсторски да ги залепят върху клепача, че цели 66 години те красят женските лица и са част от легендарните емблематични образи на кинолегенди като Елизабет Тейлър и София Лорен.Ражда се марката “Eylure”, съпътствана от щедра доза холивудски блясък.


Вълшебните мигли през годините красят лицата на Марлене Дитрих, Одри Хепбърн, Ракел Уелч, Джоан Колинс, Джоан Фонтейн, Ингрид Бергман, Дебора Кер, Барбара Картланд.


Усъвършенствани във времето, “Eylure” запазват притегателната си сила и в ерата на супермоделите. Част от харизмата си Наоми Кембъл и Синди Крауфорд дължат на братя Елиът. Никол Кидман, Лиса Кудроу, Мини Драйвър, Кайли Миноуг и Виктория Бекъм също се доверяват на ценната продобивка.


През 50-те години на миналия век започна нова вълна на популярност на миглите, сега вече и сред обикновените жени. Процедурата вече е подобрена и много по-достъпна от преди. И миглите изглеждаха много по-естествени. Разбира се, дългите и гъсти мигли продължават да бъдат свързани с киното. Например актрисата София Лорен прави пухкавите и дълги мигли задължителен атрибут на грима.

С годините модата и стилът се променят и козметичните процедури се усъвършенстват.


Например в Япония са разработени нови технологии, които позволяват на всяка мигла да расте отделно. В този случай всяко косъмче е подобно на естественото, но по-дебело  и по-плътно. Тази техника е малко по-сложна и отнема повече време и умения. Но усилията си струват, защото миглите изглеждат много по-естествени.


Благодарение на това, на дамите вече не се налага да губят време да слагат и махат спирала, няма да се боят да влизат в басейни, например, и винаги ще изглеждат красиви. Миглите им ще изглеждат естествени.

През 21-ви век изкуството на поставяне на мигли стига своя връх.


Например Джина Брук е личен гримьор на Мадона от години. Пътува с нея на всичките ѝ турнета. За турнето на Мадона “Confessions on a Dance Floor” Джина изработва ръчно изкуствени мигли с диаманти, които отразяват светлината от прожекторите и правят погледа на кралицата на попа неустоим.0 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page